В момента ли сме в BST?
В момента ли сме в BST?
Anonim

Текущ BST време

BST в момента не се спазва, защото не се прилага DST. Вместо това вижте Средното време по Гринуич

Следователно, сега в BST ли сме?

Обединеното кралство не е по Гринуичкото време (GMT) през цялата година. По време на лятно часово време (DST) правилната часова зона е Британско лятно часово време (BST). ЕС иска да премахне DST.

По същия начин, какво е текущото време по GMT в Обединеното кралство? Часови зони, които се използват в зависимостите на Обединеното кралство

Изместване Съкращение и име на часовата зона Текущо време
UTC +0 часова зона Събота, 1:19:49 ч
часова зона Събота, 1:19:49 ч
UTC +1 CET Събота, 2:19:49 ч
UTC +6 IOT Събота, 7:19:49 ч

Точно така, в момента ли е BST или GMT?

Когато се използва лятно часово време (DST), времето в Обединеното кралство е GMT+1, или Британско лятно часово време (BST). Когато DST не се използва, Обединеното кралство е на GMT (средно време по Гринуич), което е стандартното време.

Лондон по GMT време ли е в момента?

Лондон е включено Гринуич Означава Време (часова зона) само през зимните месеци. В GMT часова зона има същото изместване на час (часова зона+0) като западноевропейски стандарт Часова зона. При лятно часово време Време започва, Лондон и цялото Обединено кралство са на Британско лято Време (BST), което е часова зона+1.

Популярни по теми